Webshop

Tekintse meg Szepesi Andor megvásárolható képeit!

Piactéren

Szepesi Andor - Piactéren

A holland város tradicionális ábrázolása kihívás minden festő számára. A házak architektúrája, a szigorú pontossággal festett utcarészletek sok munkát és megoldandó feladatot adnak az arra vállalkozó művésznek. E műfaj legkésőbbi megjelenítőinek, a Hágai Iskolának a nyomvonalán minden önmagát megpróbáló művész elindult.

30x40; olaj, farost

Ár: 159800 Ft -    Megveszem

Kisvárosi életkép

Szepesi Andor - Kisvárosi életkép

A holland város tradicionális ábrázolása kihívás minden festő számára. A házak architektúrája, a szigorú pontossággal festett utcarészletek sok munkát és megoldandó feladatot adnak az arra vállalkozó művésznek. Ennek a műfajnak a legkésőbbi megjelenítőinek - a Hágai Iskolának - a nyomvonalán minden önmagát megpróbáló művész elindult.

50x40; olaj, farost

Ár: 179800 Ft -    Megveszem

Vidéki életkép

Szepesi Andor - Vidéki életkép

A művész a falusi udvar idilli ábrázolásával elkalandozott a zsánerképek világába, ahol régebbi korokban nagy divat volt a vidéki élet idealizált ábrázolása. A kiváló állatfestészetéről ismertté vált művész ezúttal is a rá jellemző kedvességgel festette meg szeretett állatait. Az ábrázolt szereplők anyagszerűsége, az ecsetvonások finomsága kiemeli alkotóját a hasonló műfajban festő kollégák közül.

30x24; olaj, farost

Ár: 84200 Ft -    Megveszem

Folyóparton

Szepesi Andor - Folyóparton

Az itáliai táj ódon városainál keresve sem találni jobbat a városfestés fejlesztésére. Az évszázados falak faktúrája és a reneszánsz építészeti elemek jellegzetes architektúrája markánsan megkülönbözteti az olasz városokat Európa más építészetétől. A várost kettévágó folyón átívelő kőhíd az észak-itáliai táj jellegzetes motívuma. Az előtérbe helyezett staffázsfigurák nemcsak élénkítik az idilli városképet, hanem méretükkel utalnak annak arányaira is.

30x40; olaj, farost

Ár: 139800 Ft -    Megveszem

Akt legyezővel

Szepesi Andor - Akt legyezővel

Az idilli háttérbe helyezett fiatal nő alakja finom ecsetkezelésről és letisztult művészeti ismeretekről tesz tanúbizonyságot. A festő munkásságában már megszoktuk a rá jellemző anyagszerű ábrázolást, de a képen látható legyezőt nézve megállapíthatjuk, hogy Szepesi Andor szinte mindent képes láttatóan megfesteni.

40x80; olaj, farost

Ár: 196400 Ft -    Megveszem

Vidéki életkép

Szepesi Andor - Vidéki életkép

A művész a falusi udvar idilli ábrázolásával elkalandozott a zsánerképek világába, ahol régebbi korokban nagy divat volt a vidéki élet idealizált ábrázolása. A kiváló állatfestészetéről ismertté vált művész ezúttal is a rá jellemző kedvességgel festette meg szeretett állatait. Az ábrázolt szereplők anyagszerűsége, az ecsetvonások finomsága kiemeli alkotóját a hasonló műfajban festő kollégák közül.

24x30; olaj, farost

Ár: 84200 Ft -    Megveszem

A halászat dícsérete

Szepesi Andor - A halászat dícsérete

Művészünk a halászat időtlen kellékeiből allegorikus hangulatú, klasszikus szerkezetű képet állított össze. Az antik szobor köré rendezett vízimadarak és halak kompozícióját szépen kiegészíti a száraz ágról leomló halászhálóval.

30x24; olaj, farost

Ár: 98400 Ft -    Megveszem

Piac a faluvégen

Szepesi Andor - Piac a faluvégen

A flamand festészet komolyan megújította az olajfestés világát. A hétköznapi életet leheletfinom technikával ábrázoló kismesterek kerületek először közel a mindennapok emberéhez. Örökségük mindig, minden korban kihívást jelent a festőművész számára. Az un. németalföldi képek sajátos horizontukkal és aprólékos lazúr festészetükkel szinte minden művészt megihletett.

30x40; olaj, farost

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

A botanikus

Szepesi Andor - A botanikus

Száz évvel ezelőtt a tudomány haladásának motorjai az amatőr természettudósok voltak. A műkedvelő csillagászok, geológusok, vegyészek és biológusok nagyot lendítettek a tudomány akadémikus szekerén. Ugyanakkor ezek a szeretni való szobatudósok a társadalom csudabogarainak is számítottak. Művészünk ezeknek a különc figuráknak állít emléket, modellként apját, Rónai Antal festőművészt formálja meg.

40x50; olaj, farost

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Téli életkép

Szepesi Andor - Téli életkép

A flamand festészet komolyan megújította az olajfestés világát. A hétköznapi életet lehelletfinom technikával ábrázoló kismesterek kerületek először közel a mindennapok emberéhez. Örökségük mindig, minden korban kihívást jelent a festőművész számára. Az un. németalföldi képek sajátos horizontukkal és aprólékos lazúr festészetükkel szinte minden művészt megihletett.

30x40; olaj,farost

Ár: 139800 Ft -    Megveszem

Dalmát halász

Szepesi Andor - Dalmát halász

Egy modern zsánerkép született egyenesen a dalmáciai tengerpart napsütötte tájáról. A halászportré, a dalmát tengerpart jellegzetes karakterét örökíti meg. A modellt markáns arca és kifejező tekintete a zsánerportré kiváló témájává avanzsálta. A könnyedén felvett ingének szövetén áttűnik napbarnított bőrének színe, a szalmakalap fonatán játszó napfény ábrázolása éppoly elegáns, mint a háttérben száradó halászhálók sziluettje.

40x30; olaj, farost

Ár: 124800 Ft -    Megveszem

Öböl az Adrián - Fények a vizen

Szepesi Andor - Öböl az Adrián - Fények a vizen

A dalmáciai tanulmányút egyik állomása ez a Biograd melletti öbölről festett alkotás. Az adriai atmoszféra és a tenger vizén játszó napfény ábrázolása a vetett árnyékokkal hamisítatlan horvátországi hangulatot idéznek.

30x40; olaj, farost

Ár: 139800 Ft -    Megveszem

Csuszkák télen

Szepesi Andor - Csuszkák télen

A budai kertre néző műtermek vitathatatlan előnye, hogy a modell házhoz jön festőjéhez. Különösen fontos ez akkor, ha a művész piktúrájában a madarak tanulmányozása kiemelt fontosságú. A téli színek hidegét ellensúlyozza az elszáradt levelek meleg okkere. A csúszkapár színes tollai és a napfény színváltásai árnyalják a tél hideg kékjét.

30x40; olaj, farost

Ár: 137800 Ft -    Megveszem

Fakopáncs az őszi erdőn

Szepesi Andor - Fakopáncs az őszi erdőn

A budai kertre néző műtermek vitathatatlan előnye, hogy a modell házhoz jön festőjéhez. Különösen fontos ez akkor, ha a művész piktúrájában a madarak tanulmányozása kiemelt fontosságú. Az ősszel megszínesedett lombok közül előtűnő fakopáncs tollainak sötétjét kiemeli a levelek között beszűrődő fény, amely lírai hátteret teremt ennek a rejtőzködő, az ágak közt megbúvó madárnak.

40x30; olaj, farost

Ár: 129800 Ft -    Megveszem

Széncinkepár a téli kertben

Szepesi Andor - Széncinkepár a téli kertben

Erős kompozíció és erős dekorativitás jellemzi festőnk téli életképét. Ki merné teljes meggyőződéssel állítani azt, hogy a téli világ csak színtelen és egyhangú képekből állhat? A művész szeme felfedezte a hó kékjét, a madarak sose fakuló színes tollait és a téli napsütés derengésének másodlagos háttérszínét. A keresztkompozíció egyszerre bravúr és elvárás - illik az őszinte és merész színvilághoz.

40x30; olaj, farost

Ár: 129800 Ft -    Megveszem

Gyümölcsök a kerti padon

Szepesi Andor - Gyümölcsök a kerti padon

A modern művészet nemcsak technikájában, hanem látásmódjában is megújította a festészetet. A mindaddig zárt térben, szobai díszletek között ábrázolt csendélet műfaját a modern festők a szabadba helyezték. Képeik témáját természetes napsütésben, a kinti fény-árnyék kontrasztjaival ábrázolták. Eltűnt a mesterkélten beállított, merev kompozíció és helyére a természetesség, a hétköznapi szépség került. Szepesi Andor szabadtéri csendéletében a napsütötte motívum és az árnyas kert hátterének kontrasztja a látvány frissességével lepi meg nézőjét. A terítőként szolgáló meggyűrt konyharuha bravúros festéstechnikája mesterien emeli ki a sötét háttérből a kerti padra helyezett gyümölcsöket.

40x50; olaj, farost

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Öböl Dalmáciában

Szepesi Andor - Öböl Dalmáciában

A művész dalmáciai tanulmányútján több kép készült a Biograd melletti öblökről. A hamisítatlan adriai atmoszférát a napsütötte tenger kékje és a vízen ringó halászcsónakok idilli látványa teremti meg.

30x40; olaj, farost

Ár: 139800 Ft -    Megveszem

Francia borok sajttal

Szepesi Andor - Francia borok sajttal

A kép a csendélet műfaján belül a trompe-l'oeil festészet kategóriájába tartozik. Ez az ábrázolás a térhatás maximalizálása mellett a látvány megtévesztő elemeit sorakoztatja fel. A néző első ránézésre nem egy klasszikus képet lát, hanem egy olyan térrészletet, mely a valóságban nincs jelen. A kazettából túlnyúló szőlő és sajt látványa pedig végletekig fokozza az optikai turpisságot.

40x30; olaj, farost

Ár: 149800 Ft -    Megveszem