Webshop

Üdvözöljük webshopunkban!

A Piacz-téren

Bényi Éva - A Piacz-téren

A városfestészet művészünk esetében az egész alkotói pályáját átfogó festészeti program. A húszas évek nagyvárosi miliője és a korabeli városi polgárság jellegzetes figurái művészünk témavilágának kifogyhatatlan tárháza. Az egész képen megfigyelhető a festő mesteri ecsetkezelése és a rajzi elemek könnyed használata.

30x40; olaj, farost

Ár: 159800 Ft -    Megveszem

Karácsony immár eljő

Jenkovszky Iván - Karácsony immár eljő

Eredeti illusztráció: Karácsony immár eljő. Megjelent 2014-ben a Csendes éj Karácsonyi versek, dalok és mondókák című gyerekkönyvben.

31x43,5; papír, tus, akvarell

Ár: 98500 Ft -    Megveszem

Közelítés I.

Galambos Tamás - Közelítés I.

50x40; olaj, vászon

Ár: 590000 Ft -    Megveszem

Ódon házak

Tenk László - Ódon házak

90x80; olaj, vászon

Ár: 620000 Ft -    Megveszem

Győr, Belváros

Bényi Éva - Győr, Belváros

Egy letűnt kor szereplői elevenednek meg Bényi Éva festményén. A győri belváros ódon falai között játszódó történetet a festő modern ecsetkezeléssel és a rá jellemző briliáns rajztechnikával ábrázolja. A kép érdekességét a kettőssége adja: bár a történet a régmúltban játszódik és a szereplők is annak a kornak szülöttei, de a festésmód mind színeiben, mind technikájában ízig-vérig modern.

30x40; olaj, vászon

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Róma - Kávéház

Dusza Tibor - Róma - Kávéház

Festőnk római tanulmányútjáról hozta haza a virágokkal díszített utca emlékét. A mediterrán színekben pompázó várost, melynek falai közt már a modern élet zajlik örömmel festette művészünk, hisz budapesti városképein is a mai élet lüktetését örökíti meg. A kerékpárt toló lány alakjának elegáns megoldása a művész kiváló rajzi készségét dicséri. A kép témavezetésének keresetlensége csak látszólagos: a művész az aranymetszés szabályát következetesen alkalmazta a szerkesztés során és a festéskor is ügyelt arra, hogy a kép központi témájának alárendelje a látvány kevésbé fontos elemeit.

40x50; olaj, vászon

Ár: 129800 Ft -    Megveszem

Virágcsendélet gyümölcsökkel

Knapp Magdolna - Virágcsendélet gyümölcsökkel

A híres csendéletfestő Knapp Oszkár szellemi hagyatékának örököseként a festészeti hagyományt lánya viszi tovább. A szigorúan meghatározott kompozíció és a barokk festészet szabályai szerint összeállított virágcsendélet titkos üzenete: a vázába rendezett virágcsokor a pillanat tünékeny varázsára figyelmeztet.

70x50; olaj, vászon

Ár: 186200 Ft -    Megveszem

Mese a falánk tyúkocskáról IV.

Jenkovszky Iván - Mese a falánk tyúkocskáról IV.

Eredeti illusztráció, megjelent 2005-ben az Urr Géza: Állatmesék című meséskönyvben.

21,6x22,4; papír, tus, akvarell

Ár: 48500 Ft -    Megveszem

Vihar a tengeren

Temesvári Ferenc - Vihar a tengeren

A művész tengeri vihart megörökítő dekoratív festménye ízig-vérig modern alkotás. Semmi nincs benne az előző korok tengerfestőinek művészi sémáiból, se hánykolódó hajó, se szélben lobogó zászlók, se sirályok. Viszont találunk: a vihar atmoszféráját érzékletesen megjelenítő ecsetkezelést és a lényegre koncentráló fogalmazást. A partnak csapódó hullámok ábrázolásakor "Temi" minden festészeti bravúrját bevetette, hogy érzékeltesse a víztömegben megbúvó roppant erőket.

50x70; olaj, vászon

Ár: 259800 Ft -    Megveszem

Benedek Elek meseillusztráció XIII.

Turcsányi Antal - Benedek Elek meseillusztráció XIII.

29x21 cm; papír, akvarell

Ár: 74500 Ft -    Megveszem

Mexikói bandita

Jenkovszky Iván - Mexikói bandita

31x17; papír, tus

Ár: 59800 Ft -    Megveszem

Rinocérosz

Szunyoghy András - Rinocérosz

21x30; linómetszet

Ár: 29800 Ft -    Megveszem