Webshop

Üdvözöljük webshopunkban!

Gyümölcsök a kerti padon

Szepesi Andor - Gyümölcsök a kerti padon

A modern művészet nemcsak technikájában, hanem látásmódjában is megújította a festészetet. A mindaddig zárt térben, szobai díszletek között ábrázolt csendélet műfaját a modern festők a szabadba helyezték. Képeik témáját természetes napsütésben, a kinti fény-árnyék kontrasztjaival ábrázolták. Eltűnt a mesterkélten beállított, merev kompozíció és helyére a természetesség, a hétköznapi szépség került. Szepesi Andor szabadtéri csendéletében a napsütötte motívum és az árnyas kert hátterének kontrasztja a látvány frissességével lepi meg nézőjét. A terítőként szolgáló meggyűrt konyharuha bravúros festéstechnikája mesterien emeli ki a sötét háttérből a kerti padra helyezett gyümölcsöket.

40x50; olaj, farost

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Szabadtéri csendélet

Gregorik Mária - Szabadtéri csendélet

60x80; olaj, farost

Ár: 298600 Ft -    Megveszem

Csónakázók

Bényi Éva - Csónakázók

50x70; olaj, farost

Ár: 194800 Ft -    Megveszem

A botanikus

Szepesi Andor - A botanikus

Száz évvel ezelőtt a tudomány haladásának motorjai az amatőr természettudósok voltak. A műkedvelő csillagászok, geológusok, vegyészek és biológusok nagyot lendítettek a tudomány akadémikus szekerén. Ugyanakkor ezek a szeretni való szobatudósok a társadalom csudabogarainak is számítottak. Művészünk ezeknek a különc figuráknak állít emléket, modellként apját, Rónai Antal festőművészt formálja meg.

40x50; olaj, farost

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Széncinkepár a téli kertben

Szepesi Andor - Széncinkepár a téli kertben

Erős kompozíció és erős dekorativitás jellemzi festőnk téli életképét. Ki merné teljes meggyőződéssel állítani azt, hogy a téli világ csak színtelen és egyhangú képekből állhat? A művész szeme felfedezte a hó kékjét, a madarak sose fakuló színes tollait és a téli napsütés derengésének másodlagos háttérszínét. A keresztkompozíció egyszerre bravúr és elvárás - illik az őszinte és merész színvilághoz.

40x30; olaj, farost

Ár: 129800 Ft -    Megveszem

Az Alpokban

Temesvári Ferenc - Az Alpokban

A hegyvidéki táj festésekor a művész a tekintetét a távolba helyezte és olyan hátteret alkotott, amely témájául vált a képének. A finom ecsetkezeléssel alla prima festett havas hegycsúcsok annyira erős motívumot alkotnak, olyannyira magukra vonzzák a szemlélő figyelmét, hogy hozzájuk képest a kép többi eleme - tartalmazzon bármilyen tájrészletet vagy cselekvést - alárendeltté válik. Az előtérben elhelyezett staffázsfigurák kiemelik a táj emberfeletti arányait.

50x60; olaj, vászon

Ár: 184200 Ft -    Megveszem

Tél

Temesvári Ferenc - Tél

A napnyugta derengését hűen érzékelteti az alkonyi tájról készült tanulmány. A keresetlennek tűnő téma kibontása tudatos szerkesztési jegyeket mutat. A tagolt térszerkezet, a színek és az ecsetkezelés összhangja egységes egésszé áll össze. Az előtérben felrakott vízparti növények csoportjának merész és izgalmas ritmusa meghatározza a kép hangulatát.

24x30; olaj, farost

Ár: 69800 Ft -    Megveszem

Állatsereglet

Szunyoghy András - Állatsereglet

40x53,5; linómetszet

Ár: 48500 Ft -    Megveszem

Benedek Elek meseillusztráció VI.

Turcsányi Antal - Benedek Elek meseillusztráció VI.

24x17 cm; papír, akvarell

Ár: 69800 Ft -    Megveszem

Erdei patak

Temesvári Ferenc - Erdei patak

Előtanulmányok sora előzte meg ennek a nagyméretű olajfestménynek születését. Számos 24x30-as kis képen szerepeltette a művész az erdő visszafogott fényeiben fürdő erdei patakot és a part menti görgetegkövek markáns tömegét. A nyár végi erdőn átfolyó sekély csermely színét a környezete színezi varázslatos kolorrá és ez az, ami meghatározza a kép hangulatát.

50x70; olaj, farost

Ár: 259800 Ft -    Megveszem

A vár ura

Jenkovszky Iván - A vár ura

34x24; papír, tus

Ár: 98500 Ft -    Megveszem

Az idő és a kereszt

Tenk László - Az idő és a kereszt

80x70; olaj, farost

Ár: 673100 Ft -    Megveszem