Webshop

Tekintse meg Ifj. Vigyázó László megvásárolható képeit!

Budapest holdfényben

Ifj. Vigyázó László - Budapest holdfényben

A műterem erkélyén nézelődő művész elé misztikus látvány tárult: a telihold földöntúli színekkel festette át az égbolt felhőit és az alant elterülő pesti bérházakat. A kép fogalmazása méltó a meglesett pillanathoz, megmutatja a megérett művész láttató erejét.

70x90; olaj, vászon

Ár: 269800 Ft -    Megveszem

Hegyvidéki táj

Ifj. Vigyázó László - Hegyvidéki táj

A filmesek nyelvén a "nagytotál" kifejezéssel jelölik azt a képkivágást, melyben a szem befogadja a látott táj egészét. A romantikus festészet már évszázadokkal a mozgókép felfedezése előtt használta ezt a perspektívát. "Vila" festészetében ez a szerkesztés a fenséges természeti élményeknek és a grandiózus tájaknak van fenntartva. A drámaian fogalmazott hegyvidéki táj nézésekor a szemlélő megérezheti azokat az emberi léptékeket meghaladó természeti erőket, melyeket a festő ábrázolni kívánt.

60x80; olaj, farost

Ár: 178400 Ft -    Megveszem

Kilátás a San Giorgio Maggiore-ról Velencére

Ifj. Vigyázó László - Kilátás a San Giorgio Maggiore-ról Velencére

Rendhagyó velencei látkép kerekedett művészünk tanulmányútján. A város melletti szigetek egyikén álló Campanile-ből ilyen villódzó víztükör húzódik a lagúnák városa előtt. A bazilika kupoláinak rézzel borított tetőszerkezetét és a több évszázados épületek faktúráját Vila festéstechnikája érzékenyen adja vissza. A párába vesző város látképe érzékeny ecsetkezelésről tanúskodik.

40x50; olaj, farost

Ár: 178500 Ft -    Megveszem

Nagykőrösi tél

Ifj. Vigyázó László - Nagykőrösi tél

Mestermunka a javából! A lazúrszínekkel festett város látványa grafikailag briliáns és festőien plasztikus. A kép monokromitása látszólagos, alaposabban megnézve lelepleződik a művész összetett színhasználata. Az elől elhelyezett erőteljes motívum kiemeli az ábrázolt város lírai sziluettjét.

50x60; olaj, farost

Ár: 224500 Ft -    Megveszem

A Lőrinc Pap templom holdfényben

Ifj. Vigyázó László - A Lőrinc Pap templom holdfényben

A képre nézve első látásra szembetűnik a művész erőteljes festészeti technikája és a dekoratív színhasználatból eredő láttató ereje. E kettő Vila tehetségének azonnal észrevehető bizonyítéka. A Krúdy utca - gyermekkorának színhelye - misztikus megfogalmazásában - ahol a telihold fénye színezi át az éjszakai várost - többsíkú értelmezést kínál a nézőnek.

50x40; olaj, farost

Ár: 178500 Ft -    Megveszem

Pienzai dombok

Ifj. Vigyázó László - Pienzai dombok

Toszkána történelme és a toszkán táj varázsa mindig inspirálta az odalátogató művészeket. A lankás táj városaival és hegyre épült templomaival elsőrangú témaként kínálkoznak. A festő a jellegzetes toszkán színvilágot ötvözte a saját erősen impresszív képalkotásával, így a festmény atmoszférája hűen megőrizte a látvány élményét.

50x50; olaj, farost

Ár: 178500 Ft -    Megveszem

Prágai hajnal

Ifj. Vigyázó László - Prágai hajnal

A festő személyes emlékének, a hajnali Prága sziluettjének művészi feldolgozása ez a figyelemre méltó alkotás. A majdnem monokróm módon festett kép sejtelmes hangulata a grisealle technikával rokonítható, a finom valőrök és a reggeli ellenfény együttese misztikus, különleges képi hatást eredményezett.

30x50; olaj, farost

Ár: 158500 Ft -    Megveszem