Webshop

Tekintse meg Bényi Éva megvásárolható képeit!

A múzeumnál

Bényi Éva - A múzeumnál

A városfestészet művészünk esetében az egész alkotói pályáját átfogó festészeti program. A húszas évek nagyvárosi miliője és a korabeli városi polgárság jellegzetes figurái művészünk témavilágának kifogyhatatlan tárháza. A pesti bérházak jellegzetes architektúráját és az utcát benépesítő karaktereket megfesteni embert- próbáló feladat.

30x40; olaj, farost

Ár: 174500 Ft -    Megveszem

Az Erzsébet tér anno

Bényi Éva - Az Erzsébet tér anno

A legnehezebb festőfeladatok közé tartozik az utcai tömeg ábrázolása oly módon, hogy mégis karakteres figurák halmazává álljanak össze. A piaci sokadalom mesteri ábrázolása - egy biztos kézzel festett alkotás.

30x40; olaj, farost

Ár: 174500 Ft -    Megveszem

Kiskörúti alkony

Bényi Éva - Kiskörúti alkony

Művészünk a hideg és ködös őszi nagyvárost szerethetővé varázsolja. A villanyvilágítás által megszínesedett nagyvárosi kirakatok meleg tónusú fényei és a festő tömegábrázolása briliáns. Az egyenként is értelmezhető alakok természetesen állnak össze a mindenki által oly jól ismert és mégis olyan nehezen visszaadható látvánnyá.

30x40; olaj, farost

Ár: 174500 Ft -    Megveszem

A pályaudvaron

Bényi Éva - A pályaudvaron

Egykor a pályaudvarok az utazás "templomai" voltak, izgalmas helyei az indulásnak és kezdete a távolságokon átívelő "nagy kalandnak". A közönsége sem hasonlított a mai pályaudvar heterogén csoportjaihoz, akkor a vasúti közlekedés a középosztály privilégiuma volt. Úti köpenyek és bőröndök, kalapdobozok és rövidnadrágos iskolás gyerekek a felfűtött gőzmozdonyok előtt - melyikünk nem vágyna arra, hogy egy ilyen utazás részese legyen?

40x50; olaj, farost

Ár: 179800 Ft -    Megveszem

Vidámpark

Bényi Éva - Vidámpark

Egy napsütéses nap a ligetben, de senkit ne tévesszenek meg a régmúlt napok rekvizitumai. Az alakok, a mozdulatok és a Városligeti táj a máról, az öltözetek és a körhinta a múltból elevenednek meg. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

30x40; olaj, vászon

Ár: 174500 Ft -    Megveszem

Tollhegyező

Bényi Éva - Tollhegyező

70x50; olaj, farost

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Csónakázók

Bényi Éva - Csónakázók

50x70; olaj, farost

Ár: 194800 Ft -    Megveszem

Tavasz

Bényi Éva - Tavasz

70x50; olaj, farost

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Akt a tengerparton

Bényi Éva - Akt a tengerparton

A régebbi korokban az aktfestészet a beltér világához tartozott. A műteremben vagy a pamlagon elhelyezkedő félig vagy egészen meztelen modell csendéletszerű komolysággal képviselte a kor ideáit. A modernitás és a modern életfelfogás, a szabad-testkultúra természetessé tette a viszonyulást az emberi testhez és megjelentek a természetben festett aktképek is. A tengerpart dinamikus környezetét szépen ellenpontozza az előtérben elhelyezett nőszirmok, melyek a modell tisztaságát hivatottak megerősíteni.

60x50; olaj, farost

Ár: 176400 Ft -    Megveszem

Piactéren

Bényi Éva - Piactéren

50x40; olaj, farost

Ár: 168400 Ft -    Megveszem

A fehér ruhás kisleány

Bényi Éva - A fehér ruhás kisleány

Az ideálportrénak a festészet történetében komoly előzménye van. Festőnk e nemes hagyományt követve alkotta meg a fehér ruhás kislány egész alakos képét. A fonott széken ülő gyermek arca kifejező és szépen festett. Az egész figurát bájos ártatlanság lengi át.

60x40; olaj, farost

Ár: 164200 Ft -    Megveszem

Városliget

Bényi Éva - Városliget

60x80; olaj, farost

Ár: 214800 Ft -    Megveszem

Kisleány

Bényi Éva - Kisleány

Polgári zsánerkép és tájkép is egyben a téli táj és az abba helyezett kisleány figurája. Bár a bájos gyermek központi alakja a képnek, a művész a háttér megfestésekor megcsillantotta tájfestészeti képességeit is, a fák, a bokrok és a levelek ábrázolásmódja elegáns.

60x50; olaj, farost

Ár: 169400 Ft -    Megveszem

Istállóban

Bényi Éva - Istállóban

A lóábrázolás - mint festészeti téma - születését Angliában kell keresnünk. Az ottani polgári miliőben a lóverseny, a lovaglás és általánosan véve a lovas kultúra szeretete lenyomatot hagyott korának festészetén. Művészünk számos tanulmány után kezdett ló- és istállóképek festésébe, később ezen tanulmányok jó szolgálatot tettek városfestészeténél, ahol az elmúlt korok utcaképének elválaszthatatlan elemei voltak a lovas és a ló vontatta konflis.

60x80; olaj, farost

Ár: 268400 Ft -    Megveszem

Kisvárosi este

Bényi Éva - Kisvárosi este

Egy letűnt kor szereplői elevenednek meg Bényi Éva képén. A szentendrei "Szomjas csuka" előtt álló bolondos figurák a bohémek világába vezetik a nézőt. A kisváros ódon falai között játszódó történetet a festő modern ecsetkezeléssel és a rá jellemző briliáns rajztechnikával ábrázolja. A kép érdekességét a kettőssége adja: bár a történet a régmúltban játszódik és a szereplők is annak a kornak szülöttei, de a festésmód mind színeiben, mind technikájában ízig-vérig modern.

30x40; olaj, farost

Ár: 159800 Ft -    Megveszem

Hócsata

Bényi Éva - Hócsata

A kisméretű tanulmányban a művész a nagy életképfestők minden erényét megcsillantotta. A gyerekek alakjai egy-egy kiválóan sikeredett mozdulattanulmányt mintáznak. A mozdulatok dinamikáját bravúrosan erősíti a biztos kézzel ábrázolt frissen hullott hó, mellyel a hógolyózó gyerekek önfeledten játszanak.

24x30; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

A Korzón

Bényi Éva - A Korzón

A századfordulós Duna part kiváló díszletet nyújt művészünknek a várost benépesítő jellegzetes figuráinak tanulmányozására. A hétköznapi jelenet ábrázolásakor az alakok természetes mozdulataiból egy megkapó szépségű szabadtéri életkép jelenete bontakozik ki a néző szeme előtt.

24x30; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Egy esős nap

Bényi Éva - Egy esős nap

A legnehezebb festőfeladatok közé tartozik az utcai tömeg ábrázolása oly módon, hogy mégis karakteres figurák halmazává álljanak össze. Az utcai forgatag mesteri ábrázolása - egy biztos kézzel festett tanulmány.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

A Vígszínház előtt

Bényi Éva - A Vígszínház előtt

A városfestészet művészünk esetében az egész alkotói pályáját átfogó festészeti program. A húszas évek nagyvárosi miliője és a korabeli városi polgárság jellegzetes figurái művészünk témavilágának kifogyhatatlan tárháza. Az egész képen megfigyelhető a festő mesteri ecsetkezelése és a rajzi elemek könnyed használata.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Szánkózók a Tabán oldalában

Bényi Éva - Szánkózók a Tabán oldalában

A kisméretű tanulmányban a művész a nagy életképfestők minden erényét megcsillantotta. A gyerekek alakjai egy-egy kiválóan sikeredett mozdulattanulmányt mintáznak.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Téli forgatag

Bényi Éva - Téli forgatag

A modern város a villanyvilágítással egyidőben születik. A mesterséges fényben úszó éjszakai város átalakítja lakóinak életvitelét. A festőket a kezdetektől megejti a villanylámpától átváltozó színek, a többirányból áradó fénytől megsokszorozódott árnyékok és a mindenütt jelenlévő ragyogás.

24x30; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

A Vígszínház hóesésben

Bényi Éva - A Vígszínház hóesésben

A természetes és a mesterséges fények egyidejű jelenléte a képen, a művész festészetének egyik fontos színdinamikai eleme. Az alkony másodlagos színekbe öltözteti a várost. Ezt a fényhiányos környezetet színezik meleg okkerrel a villany- világítás lámpái. Az egész képen megfigyelhető a festő mesteri ecsetkezelése és a rajzi elemek könnyed használata.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Ősz a Korzón

Bényi Éva - Ősz a Korzón

A kisméretű tanulmányban a művész a nagy életképfestők minden erényét megcsillantotta. Az utcai forgatag figurái egy-egy kiválóan sikeredett mozdulattanulmányt mintáznak. A festmény dinamikáját erősíti a művész bravúros ecsetkezelése és az alakok mesteri ábrázolása.

24x30; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Hóesésben

Bényi Éva - Hóesésben

Művészünk ezt a képméretet eredetileg is a nagyméretű képein szereplő hangsúlyos figurák történeteinek megismerésére fejlesztette ki. A városkép tömegábrázolását megszemélyesíti az utca kitüntetett személyeinek kedves jelenete. A buszmegállóban meglesett pillanat mindenki számára ismerősnek tűnő jelenetet örökít meg.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Nagyvárosi tél

Bényi Éva - Nagyvárosi tél

A városfestészet legfőbb kihívása az évszakok és a hozzárendelt színek harmóniájának megtalálása, mert a város sohasem monokróm. A szürke hóesés egyhangúságát mesterien oldják az épületekből kiszűrődő fények és a figurák színes karakterei.

24x30; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Virágárus a Korzón

Bényi Éva - Virágárus a Korzón

A századfordulós Duna-part kiváló díszletet nyújt művészünknek a várost benépesítő jellegzetes figuráinak tanulmányozására. A hétköznapi jelenet ábrázolásakor az alakok természetes mozdulataiból egy megkapó szépségű szabadtéri életkép jelenete bontakozik ki a néző szeme előtt. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

30x40; olaj, vászon

Ár: 174500 Ft -    Megveszem

Téli piac

Bényi Éva - Téli piac

A minden évben megrendezett Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár forgatagából emelte ki a művész ezt a jellegzetes vásári jelenetet. Ezen az elegáns képen nem talál a kritikus szem sem felesleges, sem hiányzó részleteket. A ecsetkezelés megmutatja a festőművész rajzi képességeit anélkül hogy a kép dinamikája lemerevedne. A festmény részleteinek ábrázolása közelebb áll a nagyméretű képeknél megszokott részletgazdagsághoz, így a néző szeme kedvére elkalandozhat a piac tárgyi sokszínűségén és a találóan megfestett karaktereken. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

30x40; olaj, vászon

Ár: 174500 Ft -    Megveszem

Előadás után - A Vígszínháznál

Bényi Éva - Előadás után - A Vígszínháznál

Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

50x40; olaj, vászon

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Ősz a Korzónl

Bényi Éva - Ősz a Korzónl

A belváros változatos világa, épületei és hamisítatlan nagyvárosi miliője művészünk témavilágának kifogyhatatlan tárháza. A pesti boulevard jellegzetes architektúrája és a korzózó városi polgárság karakterei népesítik be a képet. A századforduló világában otthonosan mozgó festőművész abba a korba engedi bepillantani a szemlélőt, amelyet a boldog békeidőknek nevezünk. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

40x50; olaj, vászon

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Hóesésben

Bényi Éva - Hóesésben

A kép festésekor a művész az évszakra jellemző színekkel és valőrökkel érzékelteti a nagyvárosi tél atmoszféráját. A borongós idő monokróm levegőjét megtörik a villanyvilágítás által megszínesedett nagyvárosi kirakatok. A festő tömegábrázolása briliáns, az egyenként is értelmezhető alakok természetesen állnak össze a mindenki által oly jól ismert és mégis olyan nehezen visszaadható látvánnyá. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

40x50; olaj, vászon

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Virágárusok a Körúton

Bényi Éva - Virágárusok a Körúton

A pesti boulevard napsütésben, az impresszionista látásmód felé vitte el a művész festészetét. A merészen használt színek vidám hangulatot adnak a város lakóinak. A háttérben lévő házak finom colorja, a napfényben csillogó ablakok és a városi sokadalom ábrázolása kiemelkedő művészi tehetségről tesznek tanúbizonyságot. A magas szintű rajztechnika megeleveníti a kép történetének szereplőit és ezzel megszemélyesíti az utcai járókelők tömegét. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

50x60; olaj, vászon

Ár: 234500 Ft -    Megveszem

Lánchíd a Budai Várral

Bényi Éva - Lánchíd a Budai Várral

A századforduló világa elevenedik meg a téli belvárost ábrázoló képen. A Lánchíd és a Budai Vár jellegzetes architektúráját szépen lágyítja a hóesés, a nagyvárosi karakterek nemcsak térkijelölő szereppel bírnak, hanem megszemélyesítik a hóval fedett nagyvárost. Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

50x70; olaj, vászon

Ár: 259800 Ft -    Megveszem

Egy őszi nap

Bényi Éva - Egy őszi nap

Kiállítva Kunhegyesen 2019 áprilisában.

50x70; olaj, vászon

Ár: 259800 Ft -    Megveszem