Webshop

Tekintse meg Bényi Éva megvásárolható képeit!

A pályaudvaron

Bényi Éva - A pályaudvaron

Egykor a pályaudvarok az utazás "templomai" voltak, izgalmas helyei az indulásnak és kezdete a távolságokon átívelő "nagy kalandnak". A közönsége sem hasonlított a mai pályaudvar heterogén csoportjaihoz, akkor a vasúti közlekedés a középosztály privilégiuma volt. Úti köpenyek és bőröndök, kalapdobozok és rövidnadrágos iskolás gyerekek a felfűtött gőzmozdonyok előtt - melyikünk nem vágyna arra, hogy egy ilyen utazás részese legyen?

40x50; olaj, farost

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Eső után

Bényi Éva - Eső után

A természetes és a mesterséges fények egyidejű jelenléte a képen, a művész festészetének egyik fontos színdinamikai eleme. Az alkony másodlagos színekbe öltözteti a várost. Ezt a fényhiányos környezetet színezik meleg okkerrel a villanyvilágítás lámpái. Az egész képen megfigyelhető a festő mesteri ecsetkezelése és a rajzi elemek könnyed használata.

40x50; olaj, farost

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Tollhegyező

Bényi Éva - Tollhegyező

70x50; olaj, farost

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Csónakázók

Bényi Éva - Csónakázók

50x70; olaj, farost

Ár: 194800 Ft -    Megveszem

Győr, Belváros

Bényi Éva - Győr, Belváros

Egy letűnt kor szereplői elevenednek meg Bényi Éva festményén. A győri belváros ódon falai között játszódó történetet a festő modern ecsetkezeléssel és a rá jellemző briliáns rajztechnikával ábrázolja. A kép érdekességét a kettőssége adja: bár a történet a régmúltban játszódik és a szereplők is annak a kornak szülöttei, de a festésmód mind színeiben, mind technikájában ízig-vérig modern.

30x40; olaj, vászon

Ár: 169800 Ft -    Megveszem

Ünnep - A Várkert Bazár előtt

Bényi Éva - Ünnep - A Várkert Bazár előtt

Művészünk ezt a képméretet eredetileg is a nagyméretű képein szereplő hangsúlyos figurák történeteinek megismerésére fejlesztette ki. A városkép tömegábrázolását megszemélyesíti az utca kitüntetett személyeinek kedves jelenete.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Tavasz

Bényi Éva - Tavasz

70x50; olaj, farost

Ár: 194500 Ft -    Megveszem

Akt a tengerparton

Bényi Éva - Akt a tengerparton

A régebbi korokban az aktfestészet a beltér világához tartozott. A műteremben vagy a pamlagon elhelyezkedő félig vagy egészen meztelen modell csendéletszerű komolysággal képviselte a kor ideáit. A modernitás és a modern életfelfogás, a szabad-testkultúra természetessé tette a viszonyulást az emberi testhez és megjelentek a természetben festett aktképek is. A tengerpart dinamikus környezetét szépen ellenpontozza az előtérben elhelyezett nőszirmok, melyek a modell tisztaságát hivatottak megerősíteni.

60x50; olaj, farost

Ár: 176400 Ft -    Megveszem

Piactéren

Bényi Éva - Piactéren

50x40; olaj, farost

Ár: 168400 Ft -    Megveszem

A fehér ruhás kisleány

Bényi Éva - A fehér ruhás kisleány

Az ideálportrénak a festészet történetében komoly előzménye van. Festőnk e nemes hagyományt követve alkotta meg a fehér ruhás kislány egész alakos képét. A fonott széken ülő gyermek arca kifejező és szépen festett. Az egész figurát bájos ártatlanság lengi át.

60x40; olaj, farost

Ár: 164200 Ft -    Megveszem

Városliget

Bényi Éva - Városliget

60x80; olaj, farost

Ár: 214800 Ft -    Megveszem

Kisleány

Bényi Éva - Kisleány

Polgári zsánerkép és tájkép is egyben a téli táj és az abba helyezett kisleány figurája. Bár a bájos gyermek központi alakja a képnek, a művész a háttér megfestésekor megcsillantotta tájfestészeti képességeit is, a fák, a bokrok és a levelek ábrázolásmódja elegáns.

60x50; olaj, farost

Ár: 169400 Ft -    Megveszem

Istállóban

Bényi Éva - Istállóban

A lóábrázolás - mint festészeti téma - születését Angliában kell keresnünk. Az ottani polgári miliőben a lóverseny, a lovaglás és általánosan véve a lovas kultúra szeretete lenyomatot hagyott korának festészetén. Művészünk számos tanulmány után kezdett ló- és istállóképek festésébe, később ezen tanulmányok jó szolgálatot tettek városfestészeténél, ahol az elmúlt korok utcaképének elválaszthatatlan elemei voltak a lovas és a ló vontatta konflis.

60x80; olaj, farost

Ár: 268400 Ft -    Megveszem

Séta a korzón

Bényi Éva - Séta a korzón

A művésznő városfestészetében külön figyelmet szentel a várost benépesítő karakterek megformálására. Ezek az életképek, a nyüzsgő nagyváros kitüntetett szereplőit elevenítik meg. Minden nagyméretű alak festését mozdulattanulmányok sora előzi meg. Figyelemre méltó a figurák grafikai megfogalmazása és nagyon festői a háttér ködbevesző épületeinek látványa.

50x70; olaj, farost

Ár: 184200 Ft -    Megveszem

Kisvárosi este

Bényi Éva - Kisvárosi este

Egy letűnt kor szereplői elevenednek meg Bényi Éva képén. A szentendrei "Szomjas csuka" előtt álló bolondos figurák a bohémek világába vezetik a nézőt. A kisváros ódon falai között játszódó történetet a festő modern ecsetkezeléssel és a rá jellemző briliáns rajztechnikával ábrázolja. A kép érdekességét a kettőssége adja: bár a történet a régmúltban játszódik és a szereplők is annak a kornak szülöttei, de a festésmód mind színeiben, mind technikájában ízig-vérig modern.

30x40; olaj, farost

Ár: 159800 Ft -    Megveszem

Egy nyári délután

Bényi Éva - Egy nyári délután

A kisméretű tanulmányban a művész a nagy életképfestők minden erényét megcsillantotta. Az utcai forgatag figurái egy-egy kiválóan sikeredett mozdulattanulmányt mintáznak. A festmény dinamikáját erősíti a művész bravúros ecsetkezelése és az alakok mesteri ábrázolása.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

Szélfútta város

Bényi Éva - Szélfútta város

40x60; olaj, farost

Ár: 228400 Ft -    Megveszem

Hóesésben

Bényi Éva - Hóesésben

A városfestészet legfőbb kihívása az évszakok és a hozzárendelt színek harmóniájának megtalálása, mert a város sohasem monokróm. A szürke téli nap egyhangúságát mesterien oldja fel a képen súlyponti helyen lévő mesterséges fények meleg okkere.

30x24; olaj, farost

Ár: 94500 Ft -    Megveszem

A Piacz-téren

Bényi Éva - A Piacz-téren

A városfestészet művészünk esetében az egész alkotói pályáját átfogó festészeti program. A húszas évek nagyvárosi miliője és a korabeli városi polgárság jellegzetes figurái művészünk témavilágának kifogyhatatlan tárháza. Az egész képen megfigyelhető a festő mesteri ecsetkezelése és a rajzi elemek könnyed használata.

30x40; olaj, farost

Ár: 159800 Ft -    Megveszem