Webshop

Tekintse meg Fehérvári Zoltán megvásárolható képeit!

A párkák

Fehérvári Zoltán - A párkák

A késő délutáni napsütés finom árnyékai rajzolják líraivá a padon üldögélő idős asszonyokról festett tanulmányt. A galambokat etetők testtartását kiváló karakterrel ábrázolta a művész. A figurák kiválasztása a művész szociális érzékenységéről tanúskodik, a címmel a festő a mitológia síkjára emeli a szereplőket.

24x30; olaj, farost

Ár: 79800 Ft -    Megveszem

Györöki csónakkikötő

Fehérvári Zoltán - Györöki csónakkikötő

A festők számára időtlen motívum a vízen ringó csónakok látványa. A Balatonon tükröződő reflexiók, a fény-árnyék játéka és a modern színhasználat kifejező tárgycsendéletté állnak össze

30x40; olaj, farost

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Tapolcai utcarészlet

Fehérvári Zoltán - Tapolcai utcarészlet

A hétköznapi dolgok megfestésekor akkor ér el eredményt a művész, ha a kép visszatükrözi az alkotó személyes érzéseit is. A mindenki számára ismerősnek tűnő utcarészlet kompozíciójával és anyagszerűségével hirdeti: festő az, aki a mindennapi dolgokban is meglátja a szépet és az egyedit.

30x40; olaj, farost

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Estefelé

Fehérvári Zoltán - Estefelé

Erőteljes spakli- és ecsetkezelés, a lazúrszínek mesteri használata és a választott téma remek szerkesztése - így együtt - drámai feszültséggel telített képet eredményezett. A művész kerülte a felesleges díszítőelemek használatát, így az egész alkotás megőrizte a látvány hitelességét.

50x40; olaj, farost

Ár: 168400 Ft -    Megveszem

Kikötőrészlet a Balatonnál

Fehérvári Zoltán - Kikötőrészlet a Balatonnál

A hamisítatlan balatoni jelenet, a kikötő vizében úszkáló hattyúk merész témaválasztás festőnk részéről. Szépen elkerülte a sztereotípiákban rejlő csapdákat, melyek a "hattyú-cicus-kutyus" képeknél automatikusan bevillannak a nézőbe. A megfigyelés ereje felülírta a vásári festészet kiüresedett sémáit és hiteles balatoni pillanat született a vásznon. A kép modernitását a mérethez szokatlan képkivágás is erősíti.

50x70; olaj, vászon

Ár: 194200 Ft -    Megveszem

Nádkévék az alkonyatban

Fehérvári Zoltán - Nádkévék az alkonyatban

A nemesvitai műterme felé utazva csodálkozott rá művészünk erre a lélegzetelállító napnyugtára. A mágikus színekbe öltözött égbolt a nézőt is szembesíti a látványban rejlő misztikummal. A képet nézve mi is átélhetjük a naplemente metamorfózisát. A művész a festményével a legtöbbet érte el amit festő elérhet; nemcsak gyönyörködteti, hanem látni is tanítja a szemlélőt.

30x40; olaj, vászon

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Magányos csónak

Fehérvári Zoltán - Magányos csónak

Balatonberény egyik érintetlen öblében kikötött horgászcsónak látványa, keresetlen természetességével hívta fel magára a művész figyelmét. A mögöttes táj sötét tömege és a napsütés erős fény- és színkontrasztjával ábrázolt horgászcsónak motívuma együttesen markáns, karakteres a néző szemét vonzó képet eredményezett.

30x40; olaj, vászon

Ár: 149800 Ft -    Megveszem