Webshop

Tekintse meg Fehérvári Zoltán megvásárolható képeit!

Őszi séta

Fehérvári Zoltán - Őszi séta

Az őszi tájban sétáló szereplő a festő leánya. Az eső utáni szekérúton megcsillanó tócsák és a bágyadt napsütés által megszínezett táj kiváló környezetet nyújtanak ennek a kisméretű zsánerképnek. A festmény szerkesztésére jellemző az aranymetszés többszörös használata; az előtérben sétáló alakja és a kép horizontja is megfelel ennek a harmónián nyugvó szabálynak.

24x30; olaj, farost

Ár: 79800 Ft -    Megveszem

A párkák

Fehérvári Zoltán - A párkák

A késő délutáni napsütés finom árnyékai rajzolják líraivá a padon üldögélő idős asszonyokról festett tanulmányt. A galambokat etetők testtartását kiváló karakterrel ábrázolta a művész. A figurák kiválasztása a művész szociális érzékenységéről tanúskodik, a címmel a festő a mitológia síkjára emeli a szereplőket.

24x30; olaj, farost

Ár: 79800 Ft -    Megveszem

Györöki csónakkikötő

Fehérvári Zoltán - Györöki csónakkikötő

A festők számára időtlen motívum a vízen ringó csónakok látványa. A Balatonon tükröződő reflexiók, a fény-árnyék játéka és a modern színhasználat kifejező tárgycsendéletté állnak össze

30x40; olaj, farost

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Tapolcai utcarészlet

Fehérvári Zoltán - Tapolcai utcarészlet

A hétköznapi dolgok megfestésekor akkor ér el eredményt a művész, ha a kép visszatükrözi az alkotó személyes érzéseit is. A mindenki számára ismerősnek tűnő utcarészlet kompozíciójával és anyagszerűségével hirdeti: festő az, aki a mindennapi dolgokban is meglátja a szépet és az egyedit.

30x40; olaj, farost

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Virágok és száradó ruhák

Fehérvári Zoltán - Virágok és száradó ruhák

A festő szeme a hétköznapi dolgokban is megtalálja a megfestendő témát. Így volt ez akkor is, amikor egy nemesvitai nagymosás után a kiteregetett ruhák és a kedves virágai csendéletté álltak össze.

30x24; olaj, farost

Ár: 69800 Ft -    Megveszem

Györöki vízpart

Fehérvári Zoltán - Györöki vízpart

Balatongyöröknek egy kies részén találta a festőnk ezt a horgászhelyhez vezető ösvényt. A stégek világa az elmaradhatatlan vízparti nádassal egy impresszív képet eredményezett. A fény-árnyék játéka a vízhez vezető pallón és a víztükör csillogása a háttérben - a Balaton a helyiek szemével.

40x30; olaj, farost

Ár: 129800 Ft -    Megveszem

Hajnal a hegyek közt

Fehérvári Zoltán - Hajnal a hegyek közt

Újszerű témaválasztás festőnktől a hajnali hegyi falu látképe. Friss, dinamikus festésmód jellemzi a képet, a látvány keresetlenségét nem rontotta el a művész felesleges díszítőelemekkel - ezért érezzük hitelesnek a kép atmoszféráját.

24x30; olaj, farost

Ár: 74800 Ft -    Megveszem

Balaton-felvidéki táj

Fehérvári Zoltán - Balaton-felvidéki táj

Nemesgulács határában tett séta közben került a művész vázlatfüzetébe ez a nyári tájrészlet. A faluszéli kerekeskút és napraforgók keresetlen csendéletét szépen ellenpontozza a távoli ház festői alakja. A bazalthegy és a lábánál elterülő gabonatábla motívumán, a hideg és a meleg színek ellentéte adja a festmény hátterének színdinamikai feszültségét.

50x70; olaj, vászon

Ár: 184600 Ft -    Megveszem

Estefelé

Fehérvári Zoltán - Estefelé

Erőteljes spakli- és ecsetkezelés, a lazúrszínek mesteri használata és a választott téma remek szerkesztése - így együtt - drámai feszültséggel telített képet eredményezett. A művész kerülte a felesleges díszítőelemek használatát, így az egész alkotás megőrizte a látvány hitelességét.

50x40; olaj, farost

Ár: 168400 Ft -    Megveszem

Kikötőrészlet a Balatonnál

Fehérvári Zoltán - Kikötőrészlet a Balatonnál

A hamisítatlan balatoni jelenet, a kikötő vizében úszkáló hattyúk merész témaválasztás festőnk részéről. Szépen elkerülte a sztereotípiákban rejlő csapdákat, melyek a "hattyú-cicus-kutyus" képeknél automatikusan bevillannak a nézőbe. A megfigyelés ereje felülírta a vásári festészet kiüresedett sémáit és hiteles balatoni pillanat született a vásznon. A kép modernitását a mérethez szokatlan képkivágás is erősíti.

50x70; olaj, vászon

Ár: 194200 Ft -    Megveszem

Nádkévék az alkonyatban

Fehérvári Zoltán - Nádkévék az alkonyatban

A nemesvitai műterme felé utazva csodálkozott rá művészünk erre a lélegzetelállító napnyugtára. A mágikus színekbe öltözött égbolt a nézőt is szembesíti a látványban rejlő misztikummal. A képet nézve mi is átélhetjük a naplemente metamorfózisát. A művész a festményével a legtöbbet érte el amit festő elérhet; nemcsak gyönyörködteti, hanem látni is tanítja a szemlélőt.

30x40; olaj, vászon

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Magányos csónak

Fehérvári Zoltán - Magányos csónak

Balatonberény egyik érintetlen öblében kikötött horgászcsónak látványa, keresetlen természetességével hívta fel magára a művész figyelmét. A mögöttes táj sötét tömege és a napsütés erős fény- és színkontrasztjával ábrázolt horgászcsónak motívuma együttesen markáns, karakteres a néző szemét vonzó képet eredményezett.

30x40; olaj, vászon

Ár: 149800 Ft -    Megveszem

Muskátlik a fényben

Fehérvári Zoltán - Muskátlik a fényben

Festőnk csendéletei túlnyomórészt szabadtéri csendéletek. Inspirációt és hátteret Nemesvita, ez a kedves Balaton-felvidéki falu adja, ahol a művész nyarait tölti. Bebarangolva a tájjellegű falut lépten-nyomon találkozhat a nyár virágaival, melyek megörökítésére igencsak alkalmas a festő spaklis technikája.

24x30; olaj, farost

Ár: 69800 Ft -    Megveszem

Csónakok

Fehérvári Zoltán - Csónakok

Egy erős, karakteres balatoni kikötőrészlet, melyet a festőkéses technika virtuóz használata jellemez. A lényegre törő fogalmazás és a kontrasztok tudatos használata megmutatja mennyire érett Fehérvári Zoltán festészete. A témát rendhagyó és attraktív módon a víz felől ábrázolja a művész, így válnak a kikötött csónakok egyfajta szabadtéri csendéletté.

30x40; olaj, farost

Ár: 139800 Ft -    Megveszem

Alkonyi fények a műterem előtt

Fehérvári Zoltán - Alkonyi fények a műterem előtt

A művész, nemesvitai alkotóházát népi bútorokkal és népművészeti tárgyakkal rendezte be. A kert hangsúlyos része a faragott pad, mely esténként a család tagjainak és a barátainak kitüntetett helye. Természetes, hogy festőnk képein is időről-időre feltűnik ez a kedves kerti bútordarab.

24x30; olaj, farost

Ár: 74800 Ft -    Megveszem