Webshop

Tekintse meg Gasztonyi Kálmán megvásárolható képeit!

Sárospatak

Gasztonyi Kálmán - Sárospatak

A nyári napsütésben festőnknek a legszebb arcát mutatta a vár. Az ódon falak és a növények színegyüttese csak látszólag egyszerű festészeti feladat. A művész tehetségét mutatja, hogy ezeket a valóságot hűen visszaadó színeket oly könnyedséggel vitte vásznára, hogy elhitette velünk azt, hogy mindez belefér egy szabadtéri kisméretű impresszióba.

24x30; olaj, kasírozott vászon

Ár: 79800 Ft -    Megveszem

Giulia

Gasztonyi Kálmán - Giulia

Nem akt és nem portré hanem e kettő merész elegyítése ez a frivol alkotás. A provokatív tekintetű lányt nézve mindenki számára egyértelmű, hogy festőnk egy gyönyörű hús vér modellről festette képét. Az ikonok világát idéző fémarany háttér szerkesztése mesterien sikerült, a néző szemét minduntalan a hátakt kecses formáihoz vezeti.

70x50; olaj, kasírozott vászon

Ár: 196800 Ft -    Megveszem

Aranykapu

Gasztonyi Kálmán - Aranykapu

Nem akt és nem portré hanem e kettő merész elegyítése ez a frivol alkotás. A gondosan beállított mozdulatú lányt nézve mindenki számára egyértelmű, hogy festőnk egy gyönyörű hús-vér modellről festette képét. Az ikonok világát idéző fémarany háttér szerkesztése mesterien sikerült, a néző szemét minduntalan a félakt kecses formáihoz vezeti.

70x50; olaj, kasírozott vászon

Ár: 196800 Ft -    Megveszem

Tavaszi táj patakkal

Gasztonyi Kálmán - Tavaszi táj patakkal

Az alkotás érdekessége, hogy a festő mintegy impresszióként rögzítette képén a tavaszi táj jellegzetességeit. A tájban megjelenő első zöldek jelzik a természet változását, bár a fák még hordozzák elszáradt leveleiket. A megáradt patak, a növények üde zöldje és a hamisítatlan tavaszi égbolt derűs hangulatot árasztó képet teremtett.

60x80; olaj, farost

Ár: 226500 Ft -    Megveszem

Hajdúnánás

Gasztonyi Kálmán - Hajdúnánás

30x24; olaj, kasírozott vászon

Ár: 79800 Ft -    Megveszem

Vízparti elégia

Gasztonyi Kálmán - Vízparti elégia

A háttérből, a gomolygó felhők mögül vetülő fény földöntúli, álomszerű tájjá varázsolja a vízparti környezetet. Az előtér sötétjéből előtűnő szoborrom jelzi, hogy a festő antik mitológiák magasságába emeli az elénk terülő látványt. A kép festésmódja és visszafogott színei a művész tájfestésére oly jellemző bravúros megoldásokat mutatnak.

60x80; olaj, farost

Ár: 244800 Ft -    Megveszem

Parkrészlet

Gasztonyi Kálmán - Parkrészlet

A városi festő számára a legkönnyebben elérhető természeti környezetet a közparkok adják. A ligetesre épített zöldövezetet gyakran színesítik tervezett építészeti elemekkel, melyek elégikus romantikájú, kies tájjá változtatják környezetüket. A képen a fények és az árnyékok szépen kiemelik a nyári napsütésben pompázó parkrészlet derűs látványát.

60x80; olaj, farost

Ár: 248500 Ft -    Megveszem

Éjjeli kisváros

Gasztonyi Kálmán - Éjjeli kisváros

A régmúlt idők kisvárosaiban - ha elfáradtunk korunk felgyorsult tempójától - mindannyian nyugalmat lelünk. A múltban menedéket kereső művész által megálmodott behavazott éjszakai városrészlet cselekménye a schuberti időket idézi. A lámpafénytől megvilágított ablak alatt virrasztó szerelmes figurájának szép hátteret teremt az éjjeli égbolt.

50x40; olaj, farost

Ár: 159800 Ft -    Megveszem

Festők a szabadban

Gasztonyi Kálmán - Festők a szabadban

A művésztelepek mindennapjaiból ismerős kép a szabadban festő művészek alakja. A mozdulattanulmánynak is beillő festmény figyelemre méltó kolorral ábrázolja az alkotók jellegzetes figuráit. Ember- és természetábrázolás egy ritkán megfestett zsánert hozott létre. A művész szakmai érettségét bizonyítja hogy mind a táj, mind a figura festésekor erőlködés nélkül, könnyedén találta meg a látvány helyes arányait.

50x70; olaj, vászon

Ár: 188600 Ft -    Megveszem

Balaton - Szent György-hegyi Lengyel-Kápolna

Gasztonyi Kálmán - Balaton - Szent György-hegyi Lengyel-Kápolna

A Tapolcai-medencében található Szent György-hegy oldalában áll ez a kedves magyar barokk kápolna. A Balaton-felvidéki napsütötte táj hangulatát híven őrzi ez a szép, kisméretű tanulmány.

24x30; olaj, kasírozott vászon

Ár: 79800 Ft -    Megveszem

Nyár a Balatonnál

Gasztonyi Kálmán - Nyár a Balatonnál

Könnyed, impresszív alkotás, melyet a művész a szabadban alla príma festett. A kép jellegzetességei is a szabadtéri festésből erednek: a gyors biztos ecsetkezelés, mellyel a művész rögzíti az első benyomásait, dacolva a változó fényviszonyokkal. Friss, elsődleges színhasználat, mely az alkotás első pillanatától azt a benyomást kelti a nézőben, hogy kész, egységes festmény előtt áll.

60x80; olaj, vászon

Ár: 229800 Ft -    Megveszem

Vénusz születése

Gasztonyi Kálmán - Vénusz születése

A habokból kikelő Vénusz sok festőt megihletett már a festészetben. A leghíresebb talán Botticelli az 1480-as évek közepén festett és az Uffizi-ben kiállított munkája. Ez az esemény inspirálta művészünket, hogy megmutassa szerinte hogy néz ki szépség istennője korunkban.

70x50; olaj, farost

Ár: 196800 Ft -    Megveszem