Tekintse meg Blinczinger Béla megvásárolható képeit!

Webshop

Tekintse meg Blinczinger Béla megvásárolható képeit!

Elszakadt idő

Blinczinger Béla - Elszakadt idő

Egy elgondolkodtató szürrealista kép, melynek jelképrendszere bizánci és velencei motívumokból építkezik. Az ellentétek álomszerű ábrázolásával és rendhagyó képzettársításaival a művész töprengésre készteti a szemlélőt. A kép tartalma megismerhető, az értelmének megfejtését a festő a nézőre bízza.

39,5x58 olaj, farost

Ár: 209800 Ft -    Megveszem

Téli melegben

Blinczinger Béla - Téli melegben

Már a címadás is a kép ellentétekre épülő kettősségére utal. A szoba melegében meleg színekkel festett csendéletet szépen ellenpontozza az ablakból látható téli világ. A havas táj hideg kolorja nemcsak a csendélet háttereként szolgál, a szépen festett téli táj motívuma mesterien kiegészíti az enteriőr alapvetően zárt kompozícióját.

60x50; olaj, farost

Ár: 194800 Ft -    Megveszem

Csendélet pipával

Blinczinger Béla - Csendélet pipával

A tárgycsendéletek összeállításakor a felhasznált motívumok hordozzák a kép jelentését és az alkotó hangulatát. A könyvtári csendélet kellékei: az öreg könyvek, a pipa és az idő múlására figyelmeztető óra az elmélyülés és a bölcsesség szimbólumai. Ezeket erősíti a kristályvázába helyezett vágott virág, mely jelkép a festészetben a szépségre és az elmúlásra figyelmeztet.

40x50; olaj, fa

Ár: 179800 Ft -    Megveszem

Polcos csendélet

Blinczinger Béla - Polcos csendélet

Ez a kép a csendélet műfaján belül a trompe-l' oeil festészet kategóriájába tartozik. Ez az ábrázolás a térhatás maximalizálása mellett a megtévesztő látvány elemeit sorakoztatja fel. A képre nézve a szemlélő elsősorban nem egy klasszikus képet, hanem egy olyan térrészletet talál, mely a valóságban nincs jelen. A művész a képét a kategória szabályainak messzemenő figyelembevételével alakította és ez is mutatja a csendélet műfajában elmélyült szellemi ismereteit.

40x50; olaj, farost

Ár: 194800 Ft -    Megveszem